Search by Colour

Beige

Black

Blue

Brown

Cream

Elm

Granite

Green

Grey

Limestone

Maple

Marble

Metallic

Multicolured

Oak

Orange

Pink

Purple

Red

Slate

Stone

Walnut

White

Wood

Yellow

Yorkstone

Beige

Black

Blue

Brown

Cream

Elm

Green

Grey

Limestone

Maple

Marble

Metallic

Multicolured

Oak

Orange

Pink

Purple

Red

Slate

Stone

Walnut

White

Wood

Yellow

To view products available in your market, please select a country.

Read our cookies policy
United Kingdom  Change Country
Change Country: Close Window
Read our cookies policy
Sample Basket | item(s)

Case Study: Huddersfield Royal Infirmary

Project:Ward 7 Greenlea Oncology Unit
Location:Huddersfield
Products used:Forest fx PUR
Wood effect flooring was used to create an interior inspired by nature for the recently refurbished Ward 7 Greenlea Oncology Unit at Huddersfield Royal Infirmary. The Rustic Oak design from Polyflor’s Forest fx PUR range was fitted throughout the Chemotherapy and Oncology unit based in Ward 7 of the hospital as part of a £2.2m ward improvement scheme. More than 150 patients a week are now being treated in the expanded outpatients’ ward and chemotherapy centre which includes state of the art equipment and eight clinic rooms.

Polyflor’s durable Forest fx PUR vinyl flooring range is a proven performer in busy healthcare environments as it is designed cope with the practical demands of wards with high levels of foot traffic. The Forest fx collection features 14 realistic wood effect designs in a sheet format which can be welded at the seams to provide an impervious, hygienic surface that won’t harbour dirt and bacteria. This vinyl floorcovering also includes a cross-linked and UV cured polyurethane reinforcement (PUR) which offers a low cost, polish-free maintenance regime for the lifetime of the flooring.

Jammal Mohammed, Project Manager at Huddersfield Royal Infirmary comments, “We chose this wood effect design from the Forest fx range and wall artwork featuring beautiful natural scenes to bring a sense of the outdoors into the ward and create a calming, less clinical atmosphere for our patients when they are receiving treatment.” To take a look at the whole installation at the Greenlea Unit visit the Polyflor TV channel.
Download PDF Case Study

Related Case Studies