Search by Colour

Beige

Black

Blue

Brown

Cream

Elm

Granite

Green

Grey

Limestone

Maple

Marble

Metallic

Multicolured

Oak

Orange

Pink

Purple

Red

Slate

Stone

Walnut

White

Wood

Yellow

Yorkstone

Beige

Black

Blue

Brown

Cream

Elm

Green

Grey

Limestone

Maple

Marble

Metallic

Multicolured

Oak

Orange

Pink

Purple

Red

Slate

Stone

Walnut

White

Wood

Yellow

To view products available in your market, please select a country.

Read our cookies policy
United Kingdom  Change Country
Change Country: Close Window
Read our cookies policy
Sample Basket | item(s)

Case Study: Croydon University Hospital

Project:Croydon University Hospital
Location:Croydon, UK
Main contractor:IBI Group
Products used:Forest fx PUR
Wood effect Forest fx PUR vinyl flooring was chosen by Croydon Health Services NHS Trust to create a welcoming dementia-friendly care zone in two reconfigured wards at Croydon University Hospital.
Designed by IBI Group, the refurbishment of Croydon University Hospital’s wards involved creating a new environment specifically suited to patients who are admitted to hospital and living with dementia. Installed within a new dementia hub, the subtlety and high clarity replication of timber in the American Oak design helped to create a relaxed ambience.

The mid-tone wood flooring design from the Forest fx collection was chosen to contrast appropriately with furniture and wall surfaces, creating a refreshed look that could contribute to less stress and agitation for patients on the ward. The flooring was also installed within ward and circulation areas, activity zones, a quiet room and a sensory zone.

Jeff Moore, Project Manager at Croydon University Hospital commented, “The flooring is a homely, easy to clean solution and the perfect complement to our bright dementia friendly care zone. The finish of the floor is matt and the tone of the floor is not too dark or too light, helping to avoid patients being distracted so that they become unbalanced. Some of our patients were immediately less anxious when walking around on this replacement floor, contributing to a more peaceful space that offers the comfort and familiarity of home.”
Download PDF Case Study

Related Case Studies