Search by Colour

Beige

Black

Blue

Brown

Cream

Elm

Granite

Green

Grey

Limestone

Maple

Marble

Metallic

Multicolured

Oak

Orange

Pink

Purple

Red

Slate

Stone

Walnut

White

Wood

Yellow

Yorkstone

Beige

Black

Blue

Brown

Cream

Elm

Green

Grey

Limestone

Maple

Marble

Metallic

Multicolured

Oak

Orange

Pink

Purple

Red

Slate

Stone

Walnut

White

Wood

Yellow

To view products available in your market, please select a country.

Read our cookies policy
United Kingdom  Change Country
Change Country: Close Window
Read our cookies policy
Sample Basket | item(s)

Case Study: Royal Bournemouth Hospital

Project:Jigsaw Building
Location:Bournemouth, UK
Flooring contractor:Floorsure (Southern) Ltd, Havant, Hampshire
Main contractor:Brymor Construction Ltd
Products used:Polysafe Modena PUR, Polysafe Wood FX PUR
Decorative Polysafe safety floor was installed at Royal Bournemouth Hospital’s new Jigsaw Building where the Oncology, Haematology and Women’s Health departments are now based.
2600m² of Polysafe Wood fx PUR and Polysafe Modena PUR sheet vinyl safety flooring was installed by Floorsure (Southern) Ltd of Havant, Hampshire who worked closely with the main contractor Brymor Construction Ltd on this £5.7 million Jigsaw Building project. The design-led safety flooring with built-in slip resistance was fitted throughout circulation areas, corridors, treatment rooms and reception areas.

The use of the high clarity timber effect Polysafe Wood fx in American Oak and neutral toned Polysafe Modena in Gypsum with its sophisticated micro-granite decoration helped provide a homely and less clinical environment in the Jigsaw Building.

Pam Griffiths, Clinical & Commissioning Project Co-Ordinator at Royal Bournemouth Hospital commented, “Polysafe flooring was the ideal choice for creating a fresh and clean look throughout our new Jigsaw Building that was a step away from the traditional, clinical look. The safety credentials of these floorcoverings give us confidence that we have created a safe environment for both our patients and staff in this new facility.”
Download PDF Case Study

Related Case Studies