Search by Colour

Beige

Black

Blue

Brown

Cream

Elm

Granite

Green

Grey

Limestone

Maple

Marble

Metallic

Multicolured

Oak

Orange

Pink

Purple

Red

Slate

Stone

Walnut

White

Wood

Yellow

Yorkstone

To view products available in your market, please select a country.

Read our cookies policy
United Kingdom  Change Country
Change Country: Close Window
Read our cookies policy
Sample Basket | item(s)

Case Study: The Pavilion on the Park

Project:Park View Café & Woodpecker Hall function room
Location:Eastleigh, Hampshire
Flooring contractor:Tildan Construction
Main contractor:Michael Weakley Associates
Products used:Forest fx PUR
Forest fx PUR vinyl flooring was recently used to create striking design floors at The Pavilion on the Park, a youth and community centre in Eastleigh, Hampshire.
Forest fx PUR vinyl flooring was installed by Tildan Construction in the centre’s Park View Café and Woodpecker Hall function room as part of Eastleigh Youth and Community Trust, Eastleigh Borough Council and Hampshire County Council’s £700,000 project to develop the Pavilion. The building hosts 28 weekly activities including music, dance, drama and exercise clubs, as well as activities for the local disabled community, so required a hard wearing floorcovering that would cope with the demands of a busy events schedule.

Specified by Southampton based architects Michael Weakley Associates, Forest fx PUR vinyl sheet flooring in the warm Rich Cherry shade was selected for the installation. A further four Forest fx shades - Classic Oak, Smoked Oak, Warm Beech and Mahogany – were used to create the detailed compass motifs designed by Michael Weakley Associates which sit in the centre of the café and hall floors.

These bespoke compass designs were created for The Pavilion on the Park by Polyflor’s experienced in-house Design Service team using water jet cutting technology which can produce virtually any shape, pattern or logo from Polyflor’s high performance vinyl flooring.

Daisy Robinson, Community Development Manager at The Pavilion on the Park commented, “We’re delighted with the finished look of the floors in our newly refurbished Park View Café and Woodpecker Hall. The compass designs which Polyflor created for us look really impressive and have received many positive comments from our visitors.”
Download PDF Case Study

Related Case Studies